Vrt na strehi DSO Grosuplje

Opis projekta

Strešni vrt Doma starejših občanov Grosuplje je oaza miru in zelenja, namenjena sproščanju, kontemplaciji in druženju. Drzna, vendar harmonična uporaba materialov kot so brušen beton, korten, kamen skrilavec in les iroko, je zunanji bivanjski prostor postavila na novo raven. Skladnost toplih barv materialov in rastlin je skrbno premišljena. Pri rastlinah prevladujejo nenavadne, vendar skrbno usklajene barve – oranžna, rumena, rjava in rdeča. Kortenasti vodni motiv nas povabi na poslušanje žuboreče vode, v sicer odmaknjeni predel vrta. Azijski dreni v kortenastih koritih nas skozi vse leto razveseljujejo s svojim cvetjem, plodovi, jesensko barvo listja in formo rasti.

Storitve

načrtovanje

izvedba

vzdrževanje

Glavne aktivnosti

V oblikovanje vrta smo prelili vse svoje znanje in dolgoletno prakso doma in v tujini. Vrt smo oblikovali do najmanjše podrobnosti, vsak element vrta je skrbno premišljen in usklajen z drugimi elementi - barvno, po velikosti in tipu materiala/rastline. Oblikovali smo rastlinske grede, zasaditvene posode, klopi, vodni motiv, shemo zasaditve, osvetlitev, namakanje in seveda celotno kompozicijo.

bavdez_dela
bavdez_kamenje
bavdez_dela_trava

Edinstven zunanji prostor

V upanju na oplemenitenje bivanja ranljive starostne skupine smo vse sile usmerili v oblikovanje zunanjega življenjskega prostora, kjer se čas ustavi in kjer lahko opazujemo nov vidik narave ter s tem tudi sebe.

bavdez_urejanje_vrta
bavdez_okolica