Narava je naš navdih

O ekipi in oblikovalcu Tomažu Bavdežu

Mednarodni oblikovalec vrtov in krajine Tomaž Bavdež je gonilna sila unikatnega studia za oblikovanje, projektiranje, načrtovanje, urejanje in vzdrževanje vrtov in krajine. 

Studio že več kot 15 let zahtevnim ljubiteljem narave v Sloveniji in Veliki Britaniji nudi celovite storitve oblikovanja vrtov. Zagotavlja vse stopnje oblikovalskega procesa načrtovanja vrtov, od začetnih idejnih zasnov, idejnih skic in glavnih načrtov do izvedbenih in detajlnih načrtov z osvetlitvijo in zasaditvijo.

Zanesljivi izvajalci del

Tomaž Bavdež sodeluje z zanesljivimi izvajalci del, ki na najvišjem nivoju uresničujejo načrtovane vizije vrtov. Vsi projekti so med gradnjo skrbno nadzorovani, po zaključku del pa lastnik prejme shemo nege in priporočilo zanesljivega izvajalca vzdrževalnih del, da bo vrt edinstven in sijoč v vseh letnih časih ter vseh obdobjih življenja.

Edinstvenost

Tomaž Bavdež vključuje v oblikovanje vrtov in krajine arhitekturo, ekologijo, krajinsko umetnost in oblikovanje. Pri načrtovanju upošteva temeljne zakonitosti naravnih okolij, predvsem pa ohranja ravnovesje med drznim umetniškim izrazom in praktičnostjo.

Raznolikost

Izjemna naravna in kulturna raznolikost prostora na stičišču mediteranskega, alpskega in srednjeevropskega vpliva že od nekdaj navdihuje Tomaža Bavdeža, zato je mladostna hotenja nadgradil s študijem in z delom v Veliki Britaniji, s čimer je povzdignil oblikovanje vrtov na povsem novo raven.

 

Izkušnje

Študij oblikovanja vrtov

Na London School of Garden Design (Caperl Manor College) in School of Design (Writtle College) je študiral oblikovanje vrtov in krajine, na Staffordshiru University pa je oblikovanje vrtov nadgradil še z magisterijem iz aplikativne ekologije ter s specializacijo iz ustvarjanja in upravljanja s habitati. Tomaž Bavdež tudi po zaključku študija ohranja tesne vezi s Capel Manor College v Londonu, kjer je študentom v preteklosti redno predaval o oblikovanju in načrtovanju vrtov.