Sodoben vrt v Ljubljani

Projekt

Sodoben vrt v Ljubljani

Opis projekta

Trapezna površina vrta je bil dober izziv za ureditev skladnega in funkcionalnega vrta. Pohodne in bivanjske površine so pokrite z brušenim betonom. Terasa povezuje kuhinjo in rob parcele z nadstreškom in letno kuhinjo. Betonski oporni zid delno prekrivajo umetne brežine in ga tako blažijo. Vrt vsebuje tudi predel za gojenje zelenjave z visokimi gredami. Zasaditev je minimalistična, prevladujejo visoke okrasne trave in več-debelna forma dreves šmarne hrušice.

Storitve

načrtovanje

izvedba

vzdrževanje

Glavne aktivnosti

Vrt smo celostno in do najmanjše podrobnosti zasnovali v našem studiju - od tlakovanih površin, predela z letno kuhinjo, do hortikulturne ureditve. Dela smo izvedli, navozili smo kvaliteten substrat, vgradili namakanje, oblikovali gredice s kovinsko obrobo, posadili rastline in položili travno rušo. Skrbno smo nadzorovali izvedbo tlakov, nadstreška, letne kuhinje in lesenih ter ALU ograj.

bavdez_dela
bavdez_okolica_hise
bavdez_dela_trava

Edinstven zunanji prostor

Vrt se z načinom tlakovanja, stvaritvijo premišljenih razgledov od znotraj in stvaritvijo zunanjega bivanjskega prostora, močno navezuje na hišo. Ob ugodnih temperaturah se  tako ustvari enoten življenjski prostor, kjer se meje bivanja v zgradbi in bivanja zunaj zabrišejo.

bavdez_urejanje_vrta
bavdez_okolica